Turniej kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych „Gęsina. Polskie tradycje podawania drobiu”

konkurs kulinarny

Każdego roku, 11 listopada świętujemy kolejną rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości. W tym wyjątkowym dniu, przypadającym w św. Marcina nie możemy zapomnieć  o wyjątkowym wspólnym rodzinnym posiłku, tradycyjnie przyrządzonym z gęsiny.

Gęsinę najlepiej jeść w okresie od listopada do stycznia.
Nie zapominamy, że tradycyjnie nasze babcie przygotowywały dania z gęsi także na Bożonarodzeniowy obiad.

W tym roku Turniej Kulinarny na dania z gęsiny odbędzie się w grudniu, zadaniem uczestników jest przygotowanie wyjątkowego świątecznego obiadu i podanie go na najpiękniej ustrojonym świątecznym stole.

Jak sobie poradzą młodzi kucharze i kelnerzy? Przekonamy się 12 grudnia.

Zapraszamy nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych by zmierzyli się z tą tradycją.

Regulamin turniej kulinarny „Gęsina. Polskie tradycje podawania drobiu”
(pdf, 95 kb)

Po zapoznaniu się z regulaminem prosimy o przesłanie kompletnie uzupełnionego formularza zgłoszeniowego na e-mail: akn.parki@gmail.com

Karta zgłoszenia udziału w konkursie (pdf, 221 kb)

logotypy

Nasi parnerzy:

partnerzy